Gazdálkodjunk a térrel

 2012.04.11. 20:15

Ha túl magas a mennyezet akkor az ugyanolyan nyomasztóvá válhat mint az alacsony belmagasság. Ha van lehetőség nyissunk egybe a szomszédos szobákat ezzel javíthatjuk a szoba arányait. (Előtte meg kell győződni arról hogy nem főfalat szándékozunk megbontani mert akkor az épület szerkezete megsérülhet.) 

Kevesebb befektetéssel is lehet lejjebb varázsolni optikailag a mennyezetet például vízszintes síkok hangsúlyozásával. Vagy egyszerűen vízszintes csíkokat festünk a falra, vagy lábazatot festünk vagy burkolatot, lambériát, mennyezet párkányt, díszlécet, vagy bordűrt helyezünk fel a falra.

A sötét színű mennyezet festéstől a mennyezett lejjebb kerül látszólag ez még fokozható ha a padló is sötét színű. 

A magas mennyezetet el is takarhatjuk  a falra erősített textíliával, sátortetőt vonhatunk a fejünk fölé és ha a drapéria mögé, fölé lámpát szerelünk fel még látványosabb lesz az átalakítás. Sokszor az ágy és a matrac magasság is meghatározható lehet. Rengeteg optikai trükk létezik amivel befolyásolni lehet a vizuális élményt.

 

Mindenki szeretne szép és egyedi otthont varázsolni a lakásából. Azok akik így döntenének, bátran merem javasolni a balazsbau.hu weboldalt. Kényelmesebb, lakhatóbb otthonra vágyik, keresse a  Lakásfelújítás és lakberendezés szakértőjét  Amennyiben bizonytalan lenne, kérje bátran szakértők tanácsát : mi a stílus és trend.

Címkék: ötlet magas lakberendezés lakáskultúra drapéria mennyezet belmagasság

Gazdálkodjunk a térrel

 2012.04.11. 15:00

 

Ha a lakás túl kicsi vagy sötét vagy alacsony tágítsuk ki a teret trükkös ötletekkel.  Speciális festéssel, megvilágítással és a bútorok átrendezésével a tágasság érzetét lehet kelteni. 

Ha kicsi vagy szűk a tér: 

A fényes felületek visszatükrözik a fényt, a szűk teret optikailag tágítják.

A kis szobában nem lehet erőteljes hatású a padló és az ablakok. Tágasabbnak tűnik a szoba ha egyszínű a szőnyeg és egyszerű mintázatú  vagy egyszínű a függöny is.

Legkönnyebben tükörrel tágíthatjuk a teret. Ha nagy tükör felületet alkalmazunk teljesen átalakíthatjuk a fényviszonyokat és a térarányokat.

Ha a padlótól a mennyezetig egész falat beborító tükröt helyezünk el a szobában megkettőzzük a teret.

 

A fényt megsokszorozhatjuk ha az ablakokkal szemközti falra bekeretezett tükröket akasztunk. Olyan mintha a szoba mindkét oldalán ablak lenne. 

A tükör elé helyezett növények dúsabbnak hatnak és még látványosabb lesz ha hátulról megvilágítjuk őket.

 Nyolc szögletű izgalmas teret lehet kialakítani ha a sarkokba tükörcsíkokat helyezünk el.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egyszerű és látványos  megoldás a szűk, tér tágítására  a fehér szoba,ahol a bútorok a fal és a padló is fehér. 

 

 

 

 

 

Címkék: kis fehér szoba tükör lakás ötlet tér lakberendezés padló szűk

lakberendezés, stílus

 2012.04.02. 14:10

 Stílus

Otthonunkban akkor fogjuk jól érezni magunkat és szépen berendezni, ha megtaláljuk a saját stílusunkat.

A díszítő vagy stílusérzék akkor teljesülhet ki, ha pontosan megismertük, hogy milyen érzésekkel  és képpel  szeretnénk a lakásunkban együtt élni.  Fontos a komfortosság mellett hogy  a belső terek tükrözzék személyiségünket, érdeklődésünket, ízlésünket  ehhez elengedhetetlenül szükséges, lakásbelsők tanulmányozása az interneten, magazinokban könyvekben. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Címkék: stílus lakberendezés lakáskultúra